Wednesday, September 25, 2013

San Francisco (Sami)

Nyt kun Suomessa alkaa jo ilmat viilenemään, on mukavaa palata retkeemme lämpimässä Kaliforniassa. Lensimme Vancouverista ilman suurempia vaikeuksia rajamuodollisuuksien kanssa. Saimme tuosta vain uudet Visa Waiverit ilman, että jouduimme tekemään tiliä matkamme syistä ja olinpaikoista (kuten Detroitin raja-asemalla tapahtui, tämä meitä jännitti).

Seuraamme liittyi Elan entinen työkaveri Karina, joten meitä oli kolmen kopla. San Franciscossa olimme neljä päivää, ja aloitimme automatkamme sieltä.

San Francisco on värikäs, kaunis, mäkinen kaupunki täynnä turisteja. Lexusten, Porschejen, Maseratien ym. paremman väen autojen määrä on läkähdyttävä, joten kaiketi ainakin joillain menee hyvin.


Legendaariset raitiovaunut (cable car) pitävät korviasärkevää meteliä, ja tunnelma sisällä on tiivis. Linjoja on yllättävän vähän, mutta muu julkinen liikenne pelaa ihan hyvin. Ajoimme BART-lähijunalla lahden yli Berkeleyyn (Berkelyhin, Berkeleyseen...?), jossa tapasimme tuttuja.



Castro on kaupunginosa, joka oli LGBT-liikkeen keskiössä 70-luvulla. Aktivisti/poliitikko Harvey Milkin tarinasta kertoo elokuva Milk. Sateenkaarilippu on edelleen korkealla.


Vankilasaari Alcatraz  - alias "The Rock" - on tyypillinen turistirysä, mutta pakkohan sinnekin tietysti on mennä.
Vankilan torni/majakka

Alcatraziin sijoittuu monta Hollywood-elokuvaa. Yksi niistä on The Rock, jonka loppupuolelta löytyy yksi elokuvahistorian dialogien helmiä (ulkomuistista):

Hyvis (Nicolas Cage) - You like the Elton John song Rocketman?
Pahis: - I don't like soft-ass shit!
Hyvis: - Because that's you, you're the Rocketman. (Hyvis laukaisee raketin päin Pahista, joka lähtee raketin siivittämänä lentoon ja räjähtää)

1 comment:

  1. Hahaa.. Hyvä Sami! Lähetään Pipsan kanssa töitten jälkeen patikseen. Oisitpa mukana. -Ansku-

    ReplyDelete