Wednesday, August 14, 2013

Kohde numero neljä



Neljäs kohteemme oli This Green House, joka sijaitsee lyhyen lauttamatkan päässä Vancouverista, Brittiläisen Kolumbian ”Aurinkorannikolla”. Paikka oli mahdollisimman ekologisesti rakennettu omakotitalo sekä puutarha pientaloalueella. Emäntämme oli ex-käsityön/köksän opettaja, nyttemmin taiteilija ja itse asiassa Kanadan johtavia tilkkutäkintekijöitä. Kuin Juhla-Mokka-mainoksesta. Seinillä näkösällä olevat, noin 50 x 70 cm täkit olivat kaupan nelinumeroisilla summilla.

Isäntä, joka majaili maanantaista perjantaihin perheen kakkosasunnossa mantereella (Vancouverissa) oli siviilioikeuden tuomari. Molemmat fiksuja ja huumorintajuisia ihmisiä. Lisäksi seuranamme oli Haley, parikymppinen graafinen suunnittelija Torontosta sekä vanha, vainoharhainen paimenkoira Kitty.


Talo sijaitsi upeissa vuoristo/merimaisemissa.


Teimme patikkaretken läheiselle Mount Elphinstone –vuorelle (noin 1200 m), josta oli upeat näkymät Vancouveriin, Gibsons-pikkukaupunkiin sekä Vancouver Islandin suuntaan merelle.


Saimme lainata perheen pickup-autoa, joka vei meidät mm. Highway 101-festareille. Emme löytäneet lipunmyyntikojua, ja päädyimme suoraan stagen eteen. ”Festareilla” oli ehkä 50 ihmistä eikä kaljaa. Näimme kaksi bändiä, joista Toy Zebra oli ihan hyvä indie/punk-pop orkesteri. Mutta kaiken kaikkiaan 35 dollars well saved, kuten Haley asian tiivisti.

Korjataksemme karmamme toimimme liikenteenvalvojina paikallisessa Sea Cavalcade -
paraatissa.

Varsinaiset työt talossa olivat mm. pöllien kantamista jyrkän mäen juurelta ylös (suosikkini, koska fyysistä ja yksinkertaista) sekä timpurin avustamista betoniaidan rakentamisessa (kts. vanhempi blogimerkintäni). Pääsimme myös maalaamaan emäntämme studioon. Neljäs wwoof-paikkamme oli ainoa, jossa wwoffaajat merkitsevät työtuntinsa vieraskirjaan, mikä on mielestäni reilu ja läpinäkyvä tapa seurata wwooffaajan työpanosta. Kannatan!

Ruoka oli huolella tehtyä kasvisruokaa, josta emäntämme oli erityisen ylpeä. Ela tykkäsi ruoasta enemmän kuin minä, joskaan en minäkään suuresti kärsinyt lihan puutteesta: proteiinit tulivat herneistä, pavuista ja juustosta. Paino on wwooffatessa laskenut noin kymmenen kiloa. Vatsalihakset alkavat näkyä...

Royal Canadian Mounted Police, RCMP, on Kanadan liittovaltion poliisi ja tunnettu tavaramerkki.





Isoja vadelmia omasta puutarhasta


No comments:

Post a Comment