Monday, March 11, 2013

Mitäs te teette kaikille teidän tavaroille?

Otsikon kysymys on ihan aiheellinen maastamuuttajalle tai sellaiseksi aikovalle. Katsotaanpa.

Ensinnäkin minulla on sellainen elämänajatus, että turhaa krääsää ei pidä haalia. Tämä ei ole niinkään eko-ajatus kuin pääoman tehokkaaseen sijoittamiseen liittyvä filosofia. Esim. jenkkiläinen kiinteistösijoittaja ja kirjailija Robert Kiyosaki käsittelee asiaa teoksessaan Rikas isä, köyhä isä. Hänen mukaansa rahaa pitää käyttää asioihin, jotka tuottavat tuottoa; muu "omaisuus", kuten golfmailat, on todellisuudessa "velkaa". Englannin kielen sana liability on vielä kuvaavampi.

Niinpä meillä ei tuote omaisuutta ihan hirveän paljon ole. Olen aika tehokkaasti pyrkinyt eroon esim. vanhoista atk/elektroniikkavempeleistä huuto.netin kautta ja tähän realisointimaratoniin olen löytänyt myös tori.fi -palvelun. Jälkimmäinen on toiminut etenkin huonekalujen kanssa todella nopeasti, toki hinnoittelulla voi vahvasti säätää myyntiaikaa. Ei pidä ahnehtia, kun kaupittelee kodin irtaimistoa. Esim. pölynimuri, josta maksoin kolmisen vuotta sitten 140 euroa, lähti 40 eurolla, koska Gigantista saa uuden imurin 50 eurolla.

Kaverit auttavat tavarasta eroon pääsyssä tehokkaasti. Kirpputoreista Ela tuossa laittoikin merkinnän. Ja vanhat vaatteet nyt jokainen osaa viedä UFFiin. Lähetämme lisäksi 5-6 pahvilaatikollista tavaraa Saksaan anoppilaan odottamaan muuttoamme takaisin Eurooppaan. Suomeen ei siis jää mitään. Ne, mitä ei viimeisten päivien garage sales -tilaisuuksissa saada myytyä tai annettua pois, heitetään roskiin.


No comments:

Post a Comment