Wednesday, April 24, 2013

Kanadan sydänmailla





Tästä se alkaa. Nyt ollaan Kanadan sydänmailla. Isäntäperheemme on kristittyjä, joten olemme ottaneet osaa monen näköiseen eksoottiseen tapahtumaan, kuten sunnuntaimessuun, jossa bändi soittaa kristillistä pop-rokkia ja kirkkokansa saa laulaa mukana. Ruokarukous kuuluu myöskin asiaan, mutta uskoa ei mitenkään tuputeta meille. Muutenkaan isännät eivät erityisen tiukkapipoisia, olutta tarjotaan auliisti.

Olimme myös hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jossa kerättiin rahaa paikalliselle kristilliselle koululle. Lopuksi rukoiltiin. Kylämme noin 6000 asukkaasta iso osa on hollantilaista alkuperää kuten lahjoittajien nimistä voi päätellä nimistä (paperi on otos huutokaupan tavaroista ja palveluista, esim. vasikoita oli kaupan). Erilaiset community-tapahtumat näyttävät olevan täällä suosittuja, yhteisöllisyyttä löytyy.


Niin ja sitten ensimmäisen päivän työohjelma: vadelmapenkin karsiminen ja rikkaruohojen kitkentä. Ok hommaa, lopuksi pääsin ajamaan pihatraktoria. Pirun hankala peruuttaa sellaista peräkärryn kanssa!

No comments:

Post a Comment