Sunday, April 21, 2013

Lisää tunnelmia Torontosta (Sami)

Toronto on todella monikulttuurinen kaupunki. Sormituntumalta sanoisin, että valkoihoiset ovat suunnilleen 30% vähemmistö; 30% on aasialaisia (Kiina/Japani/Korea -akselilta, minä en niitä osaa erottaa) ja loput tasaisesti mustia, alkuperäiskansoja, intialaisia ja muita tummaihoisia. Kaikki sulassa sovussa. Kerjäläisiä ei juuri näkynyt.

Otos paikallisesta autokannasta: jenkkejä ja tuttujen japsimerkkien uppo-outoja malleja. Etelä-Eurooppalaiset merkit mukaan lukien ranskalaiset puuttuvat täysin. Keskimäärin isompia ja uudempia kuin Suomessa. Bensa maksaa 0,90 euroa litra.






Viinat ovat oluita myöten piilossa osavaltion omassa Alkossa (LCBO) ja hinnaltaan Suomen tasoa, myöskin baareissa. Olut on ihan yhtä hyvää kuin suomalainenkin. Olen ollut huomaavinani, että mainokset (niin ulkosalla kuin tv:ssä) ovat aika hienovaraisia, osin jopa vanhanaikaisen oloisia, puisevia. Kaksimielisyyksiä ja paljasta pintaa ei juuri harrasteta. Tässä meemitietoisia huvittava, melko harvinainen olutmainos.



Maanantaina 15. huhtikuuta etelänaapurissa tapahtui pommi-isku Bostonin maratonilla. Tsetseenit saatiin pian kiinni toinen elävänä, toinen kuolleena. Tapahtuma ei herättänyt mitään suurta poliisi/sotilasoperaatiota Torontossa, ei siis näkynyt katukuvassa. Keskustalaisen liberaalipuolueen puheenjohtaja kehotti puuttumaan iskun syihin, jotta syylliset ryhmittymät eivät "marginalisoituisi" entisestään, tai jotain vastaavaa. Samoin Kanadassa ihmeteltiin bostonilaisten ilakoimista, kun toinen syyllinen saatiin  parin päivän poliisioperaation jälkeen kiinni.

No comments:

Post a Comment